Kuřecí prsa s lilkem a máslovou dýní

Chutná a rychle připravená kuřecí prsa s křupavou směsí zeleniny. Je důležité hlídat dobu vaření a přidávat kusy zeleniny postupně, každá zelenina potřebuje jinak dlouhou dobu. Lilek před přípravou nakrájejte na plátky vysoké asi 1 cm, osolte z obou stran a nechejte vyplakat. Poté ubrouskem setřete sůl.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Kuřecí prsa nakrájíme na plátky a připravíme jednoduchou marinádu. Smícháme kečup, sójovou omáčku, olej a směs grilovacího koření. Plátky masa ponoříme, uzavřeme krabičku víčkem a necháme v lednici minimálně 3 hodiny, lépe přes noc.
2.
Před smažením nastříkáme na rozpálenou pánev trochu oleje a kuřecí prsa restujeme z obou stran. Vyjmeme a na výpek dáme nakrájenou máslovou dýni a bambusové výhonky. Podlijeme vodou a zbytkem marinády.
3.
Přidáme plátky masa a dusíme pod poklicí 10 minut. Poté přidáme nakrájený lilek a červenou papriku. Společně dusíme do změknutí.
4.
Podáváme bez přílohy nebo s opečenou bagetou.

Od: Iva V, 10.5.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
40 min vaření
12 hod celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 37 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
340.09 kcal
Protein
22.26 g
Sacharidy
z toho cukr
15.85 g
12.63 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
19.65 g
2.82 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama