Pečené kuřecí stehno s dýňovým pyré

Je ten správný čas na recepty z dýní. Také už jste někdy zkusili vyměnit bramborovou kaši za dýňové pyré? Pokud ne, určitě vyzkoušejte, nebudete litovat.

Reklama

Ingredience

    • nebo
Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Dýni Hokkaido pečlivě omyjeme, jelikož ji nebudeme loupat. Rozkrojíme, vydlabeme a nakrájíme na kostky. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a dusíme doměkka.
2.
Kuřecí stehna očistíme, osolíme, opeříme, přidáme sladkou papriku, nakrájenou cibuli a vložíme do pekáčku. Přidáme tak 1/3 kostky másla, mírně podlijeme a zakryté pečeme asi 40 minut na 190 stupňů. Řídíme se také velikostí stehen. Po odkrytí dopečeme při zvýšené teplotě do zlaté kůžičky.
3.
Měkkou dýni scedíme a s mlékem rozmixujeme do podoby pyré. Množství mléka záleží na každém z nás, jakou konzistenci pyré požadujeme. Mléko lze nahradit také smetanou. Nakonec případně dosolíme. Při servírování můžeme pyré malinko polít výpekem ze stehen. Pokud pyré nebudeme polévat, můžeme kousek másla přidat k scezené dýni před mixováním. Použijeme-li smetanu, není potřeba.

Od: Šárka75, 28.10.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod 30 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Šárka75
Cena ingrediencí: 1 × porce = 27 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
481.02 kcal
Protein
32.79 g
Sacharidy
z toho cukr
13.83 g
11.58 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
30.74 g
8.09 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama