Kuřecí maso na kari s pečenou dýní
Chcete tip na rychlé a chutné jídlo bez brambor, rýže či těstovin? Zkuste jako přílohu ke kuřecím kouskům pečenou dýni Hokaido.
Ingredience (4 x porce)
příprava masa
-
-
-
-
-
-
-
příprava dýně
-
-
-
Postup přípravy
- Dýni řádně omyjeme a vydlabeme vnitřek. Neloupeme. Nakrájíme ji na hranolky nebo prostě na menší kousky a poklademe na plech na pečící papír.
- Posypeme grilovacím kořením nebo jakoukoli směsí koření, jakou máte rádi. Zastříkneme troškou oleje a vložíme do rozpálené trouby. Pečeme dozlatova.
- Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na nudličky a osolíme. Obalíme v kukuřičném škrobu.
- Na rozpálené pánvi zprudka na oleji osmahneme. Na chvíli odložíme zvlášť na talíř a zpěníme si nadrobno nakrájenou cibuli.
- Poté vložíme zpět maso, posypeme kari kořením a orestujeme.
- Zalijeme smetanou, stáhneme na nižší stupeň a lehce provaříme.
- Přeji dobrou chuť.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 435.00 kcal |
Protein: 37.67 g |
Sacharidy: 14.92 g |
z toho cukr: 13.03 g |
Tuk: 23.20 g |
z toho nas. MK: 12.37 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2957-kureci-maso-na-kari-s-pecenou-dyni