Kuřecí maso na kari s pečenou dýní

Chcete tip na rychlé a chutné jídlo bez brambor, rýže či těstovin? Zkuste jako přílohu ke kuřecím kouskům pečenou dýni Hokaido.

Ingredience (4 x porce)

příprava masa

příprava dýně

Postup přípravy

  1. Dýni řádně omyjeme a vydlabeme vnitřek. Neloupeme. Nakrájíme ji na hranolky nebo prostě na menší kousky a poklademe na plech na pečící papír.
  2. Posypeme grilovacím kořením nebo jakoukoli směsí koření, jakou máte rádi. Zastříkneme troškou oleje a vložíme do rozpálené trouby. Pečeme dozlatova.
  3. Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na nudličky a osolíme. Obalíme v kukuřičném škrobu.
  4. Na rozpálené pánvi zprudka na oleji osmahneme. Na chvíli odložíme zvlášť na talíř a zpěníme si nadrobno nakrájenou cibuli.
  5. Poté vložíme zpět maso, posypeme kari kořením a orestujeme.
  6. Zalijeme smetanou, stáhneme na nižší stupeň a lehce provaříme.
  7. Přeji dobrou chuť.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 435.00 kcal | Protein: 37.67 g | Sacharidy: 14.92 g | z toho cukr: 13.03 g | Tuk: 23.20 g | z toho nas. MK: 12.37 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2957-kureci-maso-na-kari-s-pecenou-dyni