Krůtí karbanátek s vejcem a batátovým pyré

Krůtí karbanátek s chutí po bylinkách je připraven bez mouky, a proto ho můžou jíst i lidé stravující se bez lepku a nebo low carb strávníci.

Reklama

Ingredience

Batátové pyré

Krůtí karbanátek

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Oloupeme si batáty, nakrájíme na kostky, zalijeme horkou vodou, osolíme a dáme vařit. Vaříme 15-20 minut do měkka.
2.
Krůtí maso si smícháme se vším kořením, vejcem a nastrouhaným sýrem. Necháme chvíli odležet.
3.
Na pánvi si rozehřejeme sádlo a lžící vykrajujeme z masa karbanátky a opékáme z obou stran do zlatova. Z každé strany 8-10 minut.
4.
Mezi tím než se nám opečou karbanátky si uděláme batátové pyré. Uvařené batáty scedíme, vložíme máslo a tyčovým mixérem rozšleháme na pyré. Podle potřeby ředíme smetanou.
5.
Po dosmažení karbanátku si na pánev rozklepneme vejce a uděláme si sázené vejce.
6.
Můžeme servírovat. Kdo je zvyklý na zeleninou přílohu, může doplnit zeleninou, případně zelným salátem.

Od: Petuler, 20.10.2020

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
25 min vaření
40 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 55 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, česká, drůbeží maso, low carb, bezlepkové
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
754.50 kcal
Protein
58.09 g
Sacharidy
z toho cukr
36.64 g
9.53 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
39.37 g
17.30 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama