Krůtí karbanátek s vejcem a batátovým pyré
Krůtí karbanátek s chutí po bylinkách je připraven bez mouky, a proto ho můžou jíst i lidé stravující se bez lepku a nebo low carb strávníci.
Reklama
Postup přípravy
1.
Oloupeme si batáty, nakrájíme na kostky, zalijeme horkou vodou, osolíme a dáme vařit. Vaříme 15-20 minut do měkka.
2.
Krůtí maso si smícháme se vším kořením, vejcem a nastrouhaným sýrem. Necháme chvíli odležet.
3.
Na pánvi si rozehřejeme sádlo a lžící vykrajujeme z masa karbanátky a opékáme z obou stran do zlatova. Z každé strany 8-10 minut.
4.
Mezi tím než se nám opečou karbanátky si uděláme batátové pyré. Uvařené batáty scedíme, vložíme máslo a tyčovým mixérem rozšleháme na pyré. Podle potřeby ředíme smetanou.
5.
Po dosmažení karbanátku si na pánev rozklepneme vejce a uděláme si sázené vejce.
6.
Můžeme servírovat. Kdo je zvyklý na zeleninou přílohu, může doplnit zeleninou, případně zelným salátem.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
754.50 kcal |
Protein |
58.09 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
36.64 g
9.53 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
39.37 g
17.30 g
|
Reklama
Reklama