Krůtí karbanátek s vejcem a batátovým pyré

Krůtí karbanátek s chutí po bylinkách je připraven bez mouky, a proto ho můžou jíst i lidé stravující se bez lepku a nebo low carb strávníci.

Ingredience (4 x porce)

Batátové pyré

Krůtí karbanátek

Postup přípravy

  1. Oloupeme si batáty, nakrájíme na kostky, zalijeme horkou vodou, osolíme a dáme vařit. Vaříme 15-20 minut do měkka.
  2. Krůtí maso si smícháme se vším kořením, vejcem a nastrouhaným sýrem. Necháme chvíli odležet.
  3. Na pánvi si rozehřejeme sádlo a lžící vykrajujeme z masa karbanátky a opékáme z obou stran do zlatova. Z každé strany 8-10 minut.
  4. Mezi tím než se nám opečou karbanátky si uděláme batátové pyré. Uvařené batáty scedíme, vložíme máslo a tyčovým mixérem rozšleháme na pyré. Podle potřeby ředíme smetanou.
  5. Po dosmažení karbanátku si na pánev rozklepneme vejce a uděláme si sázené vejce.
  6. Můžeme servírovat. Kdo je zvyklý na zeleninou přílohu, může doplnit zeleninou, případně zelným salátem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 754.50 kcal | Protein: 58.09 g | Sacharidy: 36.64 g | z toho cukr: 9.53 g | Tuk: 39.37 g | z toho nas. MK: 17.30 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2829-kruti-karbanatek-s-vejcem-a-batatovym-pyre