Krůtí karbanátek s chutí po bylinkách je připraven bez mouky, a proto ho můžou jíst i lidé stravující se bez lepku a nebo low carb strávníci.
Ingredience (4 x porce)
Batátové pyré
Krůtí karbanátek
Postup přípravy
Oloupeme si batáty, nakrájíme na kostky, zalijeme horkou vodou, osolíme a dáme vařit. Vaříme 15-20 minut do měkka.
Krůtí maso si smícháme se vším kořením, vejcem a nastrouhaným sýrem. Necháme chvíli odležet.
Na pánvi si rozehřejeme sádlo a lžící vykrajujeme z masa karbanátky a opékáme z obou stran do zlatova. Z každé strany 8-10 minut.
Mezi tím než se nám opečou karbanátky si uděláme batátové pyré. Uvařené batáty scedíme, vložíme máslo a tyčovým mixérem rozšleháme na pyré. Podle potřeby ředíme smetanou.
Po dosmažení karbanátku si na pánev rozklepneme vejce a uděláme si sázené vejce.
Můžeme servírovat. Kdo je zvyklý na zeleninou přílohu, může doplnit zeleninou, případně zelným salátem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 754.50 kcal |
Protein: 58.09 g |
Sacharidy: 36.64 g |
z toho cukr: 9.53 g |
Tuk: 39.37 g |
z toho nas. MK: 17.30 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2829-kruti-karbanatek-s-vejcem-a-batatovym-pyre