Jednoduché kuřecí s fazolkami

Někdy máte na přípravu oběda jen pár minut a je třeba dělat něco jiného. Pak jsou ideální pokrmy, kdy vše dáte do pekáče a vytáhnete hotovou dobrotu. Kuřecí maso se na takovou úpravu hodí nejlépe.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Kuřecí stehna opláchneme a z obou stran okořeníme. Necháme v pokojové teplotě. Cibuli nakrájíme na kostičky.
2.
Do pekáčku dáme sádlo, přidáme cibuli a prolisovaný česnek. Položíme kuřecí maso. Vložíme oškrábané brambory, překrojené na poloviny.
3.
Zasypeme fazolkami a dáme péct na 150 stupňů na 2 hodiny. S použitím časovače je příprava nejjednodušší.
4.
Kdo by chtěl dopékat kůži, je třeba po dvou hodinách odebrat brambory a fazolky, přepnout gril a nechat odklopené víčko. Poté servírovat společně.
5.
Fazolky mohou nahradit i část bramborové přílohy.

Od: Iva V, 9.3.2020

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
2 hod vaření
2 hod 10 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 38 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, česká, zelenina, drůbeží maso, pečení, z jednoho hrnce

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
1,150.25 kcal
Protein
58.60 g
Sacharidy
z toho cukr
75.35 g
11.54 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
68.26 g
25.89 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.