Někdy máte na přípravu oběda jen pár minut a je třeba dělat něco jiného. Pak jsou ideální pokrmy, kdy vše dáte do pekáče a vytáhnete hotovou dobrotu. Kuřecí maso se na takovou úpravu hodí nejlépe.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Kuřecí stehna opláchneme a z obou stran okořeníme. Necháme v pokojové teplotě. Cibuli nakrájíme na kostičky.
Do pekáčku dáme sádlo, přidáme cibuli a prolisovaný česnek. Položíme kuřecí maso. Vložíme oškrábané brambory, překrojené na poloviny.
Zasypeme fazolkami a dáme péct na 150 stupňů na 2 hodiny. S použitím časovače je příprava nejjednodušší.
Kdo by chtěl dopékat kůži, je třeba po dvou hodinách odebrat brambory a fazolky, přepnout gril a nechat odklopené víčko. Poté servírovat společně.
Fazolky mohou nahradit i část bramborové přílohy.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 1,164.84 kcal |
Protein: 48.47 g |
Sacharidy: 113.73 g |
z toho cukr: 13.74 g |
Tuk: 50.66 g |
z toho nas. MK: 15.99 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2479-jednoduche-kureci-s-fazolkami