Jednoduché kuřecí s fazolkami

Někdy máte na přípravu oběda jen pár minut a je třeba dělat něco jiného. Pak jsou ideální pokrmy, kdy vše dáte do pekáče a vytáhnete hotovou dobrotu. Kuřecí maso se na takovou úpravu hodí nejlépe.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Kuřecí stehna opláchneme a z obou stran okořeníme. Necháme v pokojové teplotě. Cibuli nakrájíme na kostičky.
  2. Do pekáčku dáme sádlo, přidáme cibuli a prolisovaný česnek. Položíme kuřecí maso. Vložíme oškrábané brambory, překrojené na poloviny.
  3. Zasypeme fazolkami a dáme péct na 150 stupňů na 2 hodiny. S použitím časovače je příprava nejjednodušší.
  4. Kdo by chtěl dopékat kůži, je třeba po dvou hodinách odebrat brambory a fazolky, přepnout gril a nechat odklopené víčko. Poté servírovat společně.
  5. Fazolky mohou nahradit i část bramborové přílohy.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 1,150.25 kcal | Protein: 58.60 g | Sacharidy: 75.35 g | z toho cukr: 11.54 g | Tuk: 68.26 g | z toho nas. MK: 25.89 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2479-jednoduche-kureci-s-fazolkami