Salát s pečenou dýní

Dýně hokaido je výborná a hodí se k nejrůznější úpravě. Navzdory radám, že se nemusí škrábat si ji vždy před přípravou oškrábu. Je lépe stravitelná. S pečenou dýní hokaido se i běžný salát změní v netradiční dobrotu.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Dýni oškrábeme a nakrájíme na kostičky. 4 lžíce olivového oleje smícháme s grilovacím kořením. Důkladně promícháme s kostičkami dýně.
2.
Dáme do zapékací mísy a pečeme na 180 stupňů asi 20 až 30 minut.
3.
Mezitím nakrájíme zeleninu na salát na menší kousky. Promícháme se slunečnicovými semínky.
4.
Ochutíme olivovým olejem, octem a worcesterem. Ke každé porci přidáme kousky pečené dýně.

Od: Ráďa 78, 28.8.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
30 min vaření
50 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 44 Kč
Kategorie: hlavní chod, saláty, česká, zelenina

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
284.97 kcal
Protein
6.41 g
Sacharidy
z toho cukr
17.70 g
6.59 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
20.48 g
2.89 g

Detailní rozpis podle ingrediencí