Zapečené těstoviny s fetou, červenou řepou a dýní Hokkaido

Netradiční kombinace, která chutná báječně. Těstoviny s oříšky jsou dobrým zdrojem energie a řepa s dýní obsahují řadu vitamínů.

Ingredience

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Dýni umyjeme, rozčtvrtíme a nakrájíme na kousky. Ochutíme solí, medem, pepřem, olejem a rozmarýnem. Vložíme do zapékací misky a pečeme 20 minut na 180 °C.
2.
Červenou řepu nakrájíme na kostičky. Těstoviny uvaříme na skus. Při slévání těstovin zachováme 200 ml vody.
3.
Lískové ořechy nasekáme nahrubo. Granátové jablko rozpůlíme, semínka vyklepeme a smícháme s petrželovou natí. Feta sýr nakrájíme na kostičky.
4.
Smetanu smícháme s vodou z těstovin a zeleninovým vývarem.
5.
Těstoviny promícháme s dýní, červenou řepou, ořechy a polovinou sýru feta. Směs nasypeme do zapékací misky a přelijeme smetanovou zálivkou. Nahoru nasypeme zbytek sýru a pečeme 35 minut na 180 °C.
6.
Hotový pokrm servírujeme posypaný směsí granátového jablka a petrželové natě.

Od: Sarrien, 3.2.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 1 hod 5 min
Počet porcí: 4 porce
Autor: Sarrien
Cena ingrediencí: 70 Kč za porci
Kategorie: hlavní chod, těstoviny, vegetariánské

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
1,034.91 kcal
Protein
27.55 g
Sacharidy
z toho cukr
127.26 g
37.17 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
46.18 g
21.67 g

Detailní rozpis podle ingrediencí