Zapečené těstoviny s fetou, červenou řepou a dýní Hokkaido
Netradiční kombinace, která chutná báječně. Těstoviny s oříšky jsou dobrým zdrojem energie a řepa s dýní obsahují řadu vitamínů.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Dýni umyjeme, rozčtvrtíme a nakrájíme na kousky. Ochutíme solí, medem, pepřem, olejem a rozmarýnem. Vložíme do zapékací misky a pečeme 20 minut na 180 °C.
Červenou řepu nakrájíme na kostičky. Těstoviny uvaříme na skus. Při slévání těstovin zachováme 200 ml vody.
Lískové ořechy nasekáme nahrubo. Granátové jablko rozpůlíme, semínka vyklepeme a smícháme s petrželovou natí. Feta sýr nakrájíme na kostičky.
Smetanu smícháme s vodou z těstovin a zeleninovým vývarem.
Těstoviny promícháme s dýní, červenou řepou, ořechy a polovinou sýru feta. Směs nasypeme do zapékací misky a přelijeme smetanovou zálivkou. Nahoru nasypeme zbytek sýru a pečeme 35 minut na 180 °C.
Hotový pokrm servírujeme posypaný směsí granátového jablka a petrželové natě.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 981.02 kcal |
Protein: 28.67 g |
Sacharidy: 106.35 g |
z toho cukr: 35.89 g |
Tuk: 46.08 g |
z toho nas. MK: 22.20 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1439-zapecene-testoviny-s-fetou-cervenou-repou-a-dyni-hokkaido