Dýně hokaido je výborná a hodí se k nejrůznější úpravě. Navzdory radám, že se nemusí škrábat si ji vždy před přípravou oškrábu. Je lépe stravitelná. S pečenou dýní hokaido se i běžný salát změní v netradiční dobrotu.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Dýni oškrábeme a nakrájíme na kostičky. 4 lžíce olivového oleje smícháme s grilovacím kořením. Důkladně promícháme s kostičkami dýně.
Dáme do zapékací mísy a pečeme na 180 stupňů asi 20 až 30 minut.
Mezitím nakrájíme zeleninu na salát na menší kousky. Promícháme se slunečnicovými semínky.
Ochutíme olivovým olejem, octem a worcesterem. Ke každé porci přidáme kousky pečené dýně.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 272.94 kcal |
Protein: 7.43 g |
Sacharidy: 14.97 g |
z toho cukr: 9.64 g |
Tuk: 18.98 g |
z toho nas. MK: 2.25 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1916-salat-s-pecenou-dyni