Salát s pečenou dýní

Dýně hokaido je výborná a hodí se k nejrůznější úpravě. Navzdory radám, že se nemusí škrábat si ji vždy před přípravou oškrábu. Je lépe stravitelná. S pečenou dýní hokaido se i běžný salát změní v netradiční dobrotu.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Dýni oškrábeme a nakrájíme na kostičky. 4 lžíce olivového oleje smícháme s grilovacím kořením. Důkladně promícháme s kostičkami dýně.
  2. Dáme do zapékací mísy a pečeme na 180 stupňů asi 20 až 30 minut.
  3. Mezitím nakrájíme zeleninu na salát na menší kousky. Promícháme se slunečnicovými semínky.
  4. Ochutíme olivovým olejem, octem a worcesterem. Ke každé porci přidáme kousky pečené dýně.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 272.94 kcal | Protein: 7.43 g | Sacharidy: 14.97 g | z toho cukr: 9.64 g | Tuk: 18.98 g | z toho nas. MK: 2.25 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1916-salat-s-pecenou-dyni