Sladkokyselé pikantní soba nudle se zeleninou a vejci

Jste milovníkem nudlí na sto způsobů? Potom musíte ochutnat i soba nudle. Jedná se o speciální japonské nudle, které bývají vyrobené z pohanky. U nás se dají sehnat pouze ze směsi pšenice a pohanky, ale i tak mají originální nejen barvu (hnědou), ale i chuť. Je možné je jíst jak teplé, tak studené, třeba v salátech. Já si je oblíbila se zeleninou, vajíčkem, kuřecím masem, případně krevetkami, zalité sladkokyselou omáčkou.

Ingredience

    • nebo

Koření

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Cibuli, pórek, mrkev a papriky nakrájíme na malé kousky, případně nudličky. Česnek nasekáme nadrobno.
2.
Nejprve vložíme na pánev cibuli a na oleji lehce orestujeme. Přidáme na minutku česnek a následně ostatní zeleninu. Posypeme kořením dle chuti (chilli nechávám až na konec) a restujeme.
3.
Do misky si připravíme omáčku tak, že smícháme 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce octa a 2 lžíce medu. Mícháme, dokud se med nerozpustí. Omáčkou poté zalijeme orestovanou zeleninu.
4.
Pokud máte rádi více omáčky, přidáme vodu a zahustíme trochou škrobu.
5.
Na jiné pánvi si orestujeme kuřecí maso (můžeme okořenit paprikou a solí), krevetky nebo vajíčka. Záleží, kterou ingredienci jste zvolili. Můžete je klidně nakombinovat.
6.
Nakonec do vroucí, mírně osolené vody vložíme soba nudle a za občasného míchání vaříme cca 3 minuty. Hotové potom scedíme.
7.
Servírujeme tak, že vložíme na talíř nejprve nudle, zalijeme omáčkou se zeleninou, poté na vše položíme kuřecí maso, krevetky nebo míchaná vajíčka a vše posypeme sezamovými semínky a chilli.

Od: VeronikaD, 20.1.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 40 min
Počet porcí: 3 porce
Autor: VeronikaD
Cena ingrediencí: 57 Kč za porci
Kategorie: hlavní chod, asijská

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
671.55 kcal
Protein
46.08 g
Sacharidy
z toho cukr
106.74 g
28.71 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
6.69 g
1.73 g

Detailní rozpis podle ingrediencí