Kari a nudle ramen

Čerstvá zelenina, nudle, vývar, kokosové mléko a koření – to je vše co vám stačí k přípravě jednoduchého a rychlého tzv. comfort food, tedy jídla, které se jí z misky pod dekou na gauči ve chvíli, kdy se potřebujete zahřát. Hustá polévka uspokojí každého jedlíka. Je veganská a ze samých zdravých ingrediencí. Pokud budete mít čas a chuť můžete si připravit i domácí ramen nudle. Jinak můžete použít nudle koupené v supermarketu a připravit je podle návodu na obalu.

Reklama

Ingredience

Domácí ramen nudle

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejdříve ze všeho si všechny ingredience omyjte a nakrájejte na kousky. Připravte si k ruce koření, a pokud budete dělat i domácí ramen nudle, začněte jimi.
2.
U asijských receptů je důležité rychle restovat a míchat, tak je dobré mít vše připraveno. Zabráníte tak převaření zeleniny a ta zůstane křehká, čerstvá, plná vitamínů, a zachová si svěží chuť.
3.
Mrkev tedy nastrouhejte, česnek i zázvor nakrájejte na tenké plátky, hrášek nechte celý, houby nakrájejte na plátky, vymačkejte limetu.
4.
V hrnci rozehřejte na střední teplotu sezamový olej. Pak přidejte cukrový hrášek a houby. Osolte a opepřete. Restujte za stálého míchání na mírném plamenu zhruba 3 minuty.
5.
Pak přidejte kari pastu, kari koření, česnek a zázvor. Restujte a míchejte další asi 1 minutu. Koření a pasta by měly rovnoměrně obalit všechny suroviny v hrnci. Nyní vmíchejte zeleninový vývar a kokosové mléko, dochuťte solí a pepřem.
6.
Polévku přiveďte k varu a přidejte nudle ramen. Nyní vařte 5 minut, aby se nudle provařily. Nakonec vmíchejte šťávu z limety a servírujte posypané chilli papričkou a koriandrem.
7.
Domácí ramen nudle: Připravte si 200 g chlebové pšeničné mouky, 100 g vody a lžičku jedlé sody. Nyní vezměte sodu (nejlépe větší množství, zbytek lze uchovat), nasypte ji do zapékací misky nebo jiné nádoby a hodinu ji na 120 °C pečte. (vznikne tak uhličitan sodný). Lžičku pečené sody rozpusťte ve 100 g vody a přidejte mouku.
8.
Za pomocí robota a hnětacího háku udělejte směs, která bude připomínat žmolenku. Tuto směs pak musíte zmáčknout do koule a nejméně 5 minut ručně hníst. Pokud bude potřeba, přidejte malinko vody. Uhnětené těsto nechte hodinu odpočívat v lednici, ideálně přes noc.
9.
Nakonec těsto vyválejte na tenký plát a buď na strojku na těstoviny, nebo nožem vytvořte tenké nudle. Pokud máte zkušenost s přípravou domácích těstovin, bude to pro vás hračka.

Od: Jana Qara, 4.7.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
15 min vaření
30 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Jana Qara
Cena ingrediencí: 1 × porce = 29 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
511.82 kcal
Protein
9.68 g
Sacharidy
z toho cukr
49.18 g
11.84 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
29.75 g
22.10 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama