Sójové nudličky v curry omáčce ze Šrí Lanky

V jihovýchodní Asii milují ostrá jídla a nevyhýbají se ani veganské přípravě pokrmů, protože dobře připravené vegetariánské nebo veganské jídlo může být i skvělé a chutné. V níže uvedeném receptu, jsou použité sójové nudličky. Když jsou dobře ochucené a uvařené, jsou chutnou alternativou masa. Sója má spíše neutrální chuť, přijme tedy jakékoliv ochucení. Sójové plátky nebo nudličky seženete v jakémkoliv supermarketu.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve si připravte sójové nudličky. Zeleninový vývar přiveďte k varu a nasypte nudličky. Můžete je vařit podle návodu na balení, obvykle je doba kolem 20 minut, ale doporučuji nechat sóju vařit 30 minut. Pak nudličky sceďte a nechte stranou. Vývar nevylívejte a dejte stranou na podlití curry.
2.
Cibuli nakrájejte na drobné kostičky a orestujte je na rostlinném oleji. Na cibulce pak krátce na mírném plamenu orestujte nastrouhaný zázvor, přidejte cukr, který nechte mírně zkaramelizovat, na kousky nakrájené rajčata a zalijte vše zeleninovým vývarem, ve kterém jste vařili sóju.
3.
Pak postupně přidejte sójové nudličky, všechno chilli (nebo podle chuti), kokosové mléko, pepř, protlak a sójovou omáčku. Než budete pokrm solit, ochutnejte ho. Sójová omáčka, i když je se sníženým obsahem soli, jídlo osolí dostatečně.
4.
Curry nemusíte vařit dlouho, stačí když se propojí všechny ingredience a chuti. Pokud máte moc tekutiny v hrnci, zredukujte ji. Curry podávejte s rýží nebo s indickými plackami.

Od: Jana Qara, 19.12.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
45 min vaření
50 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Jana Qara
Cena ingrediencí: 1 × porce = 61 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
714.75 kcal
Protein
57.87 g
Sacharidy
z toho cukr
44.05 g
32.44 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
34.22 g
13.63 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama