Sójové Kung pao

Znáte to, když máte v hlavě chuť z dětství a chcete si to uvařit, zkoušíte plno způsobů a přesto se nemůžete trefit? Nevadí, tímto zkoušením, objevuji nové a nové chutě!

Ingredience

Na marinádu

Na sójové nudličky

Dále

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Nudličky nejraději marinuji den předem. Chuť je pak výraznější, ale dají se marinovat i půl hodiny předem.
2.
Každopádně dáme vařit vývar, nebo vodu se zeleninovým bujónem a přidáme lžíci tamari. Až se vývar začne vařit, přidáme sójové nudličky a vaříme 20 minut.
3.
Když se nudličky vaří, připravíme si marinádu. Nakrájíme cibuli a smícháme s ostatními ingredienci.
4.
Poté přidáme nudličky a necháme uležet.
5.
Když se nám nudličky dostatečně namarinovali, připravíme si wok pánev. A na trošce oleje orestujeme nakrájený pórek na šikmé kolečka, červenou papriku a arašídy.
6.
Pak už jen přidáme marinované nudličky, stroužek česneku, pepř a restujeme, než se vše dostatečně prohřeje.
7.
Podáváme s bramboráky, nebo rýží.
8.
Tip: Pokud chcete více „šťávy“ stejné množství na marinádu si připravíme v den restování a přidáme do pánve společně s nudličky.

Od: Liška, 11.3.2019

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 1 hod 30 min
Počet porcí: 4 porce
Autor: Liška
Cena ingrediencí: 37 Kč za porci
Kategorie: hlavní chod, soja/tofu, vegetariánské, veganské

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
664.18 kcal
Protein
37.20 g
Sacharidy
z toho cukr
28.64 g
10.91 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
44.53 g
2.75 g

Detailní rozpis podle ingrediencí