Sójové Kung pao

Znáte to, když máte v hlavě chuť z dětství a chcete si to uvařit, zkoušíte plno způsobů a přesto se nemůžete trefit? Nevadí, tímto zkoušením, objevuji nové a nové chutě!

Ingredience (4 x porce)

Na marinádu

Na sójové nudličky

Dále

Postup přípravy

  1. Nudličky nejraději marinuji den předem. Chuť je pak výraznější, ale dají se marinovat i půl hodiny předem.
  2. Každopádně dáme vařit vývar, nebo vodu se zeleninovým bujónem a přidáme lžíci tamari. Až se vývar začne vařit, přidáme sójové nudličky a vaříme 20 minut.
  3. Když se nudličky vaří, připravíme si marinádu. Nakrájíme cibuli a smícháme s ostatními ingredienci.
  4. Poté přidáme nudličky a necháme uležet.
  5. Když se nám nudličky dostatečně namarinovali, připravíme si wok pánev. A na trošce oleje orestujeme nakrájený pórek na šikmé kolečka, červenou papriku a arašídy.
  6. Pak už jen přidáme marinované nudličky, stroužek česneku, pepř a restujeme, než se vše dostatečně prohřeje.
  7. Podáváme s bramboráky, nebo rýží.
  8. Tip: Pokud chcete více „šťávy“ stejné množství na marinádu si připravíme v den restování a přidáme do pánve společně s nudličky.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 583.29 kcal | Protein: 35.94 g | Sacharidy: 21.93 g | z toho cukr: 10.94 g | Tuk: 38.77 g | z toho nas. MK: 5.06 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1538-sojove-kung-pao