Znáte to, když máte v hlavě chuť z dětství a chcete si to uvařit, zkoušíte plno způsobů a přesto se nemůžete trefit? Nevadí, tímto zkoušením, objevuji nové a nové chutě!
Ingredience (4 x porce)
Na marinádu
Na sójové nudličky
Dále
Postup přípravy
Nudličky nejraději marinuji den předem. Chuť je pak výraznější, ale dají se marinovat i půl hodiny předem.
Každopádně dáme vařit vývar, nebo vodu se zeleninovým bujónem a přidáme lžíci tamari. Až se vývar začne vařit, přidáme sójové nudličky a vaříme 20 minut.
Když se nudličky vaří, připravíme si marinádu. Nakrájíme cibuli a smícháme s ostatními ingredienci.
Poté přidáme nudličky a necháme uležet.
Když se nám nudličky dostatečně namarinovali, připravíme si wok pánev. A na trošce oleje orestujeme nakrájený pórek na šikmé kolečka, červenou papriku a arašídy.
Pak už jen přidáme marinované nudličky, stroužek česneku, pepř a restujeme, než se vše dostatečně prohřeje.
Podáváme s bramboráky, nebo rýží.
Tip: Pokud chcete více „šťávy“ stejné množství na marinádu si připravíme v den restování a přidáme do pánve společně s nudličky.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 583.29 kcal |
Protein: 35.94 g |
Sacharidy: 21.93 g |
z toho cukr: 10.94 g |
Tuk: 38.77 g |
z toho nas. MK: 5.06 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1538-sojove-kung-pao