Sójové nudličky v curry omáčce ze Šrí Lanky

V jihovýchodní Asii milují ostrá jídla a nevyhýbají se ani veganské přípravě pokrmů, protože dobře připravené vegetariánské nebo veganské jídlo může být i skvělé a chutné. V níže uvedeném receptu, jsou použité sójové nudličky. Když jsou dobře ochucené a uvařené, jsou chutnou alternativou masa. Sója má spíše neutrální chuť, přijme tedy jakékoliv ochucení. Sójové plátky nebo nudličky seženete v jakémkoliv supermarketu.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravte sójové nudličky. Zeleninový vývar přiveďte k varu a nasypte nudličky. Můžete je vařit podle návodu na balení, obvykle je doba kolem 20 minut, ale doporučuji nechat sóju vařit 30 minut. Pak nudličky sceďte a nechte stranou. Vývar nevylívejte a dejte stranou na podlití curry.
  2. Cibuli nakrájejte na drobné kostičky a orestujte je na rostlinném oleji. Na cibulce pak krátce na mírném plamenu orestujte nastrouhaný zázvor, přidejte cukr, který nechte mírně zkaramelizovat, na kousky nakrájené rajčata a zalijte vše zeleninovým vývarem, ve kterém jste vařili sóju.
  3. Pak postupně přidejte sójové nudličky, všechno chilli (nebo podle chuti), kokosové mléko, pepř, protlak a sójovou omáčku. Než budete pokrm solit, ochutnejte ho. Sójová omáčka, i když je se sníženým obsahem soli, jídlo osolí dostatečně.
  4. Curry nemusíte vařit dlouho, stačí když se propojí všechny ingredience a chuti. Pokud máte moc tekutiny v hrnci, zredukujte ji. Curry podávejte s rýží nebo s indickými plackami.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 714.75 kcal | Protein: 57.87 g | Sacharidy: 44.05 g | z toho cukr: 32.44 g | Tuk: 34.22 g | z toho nas. MK: 13.63 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3697-sojove-nudlicky-v-curry-omacce-ze-sri-lanky