Laksa
Krémová a pikantní laksa je jedním z nejikoničtějších jídel jihovýchodní Asie. Kombinace kokosového mléka, aromatických bylinek, kuřecího masa a čerstvých krevet s rýžovými nudlemi vytvoří plné a nezapomenutelné chutě.
Reklama
Postup přípravy
1.
Všechny ingredience na pastu (šalotky, česnek, chilli, zázvor, citronovou trávu, koření) rozmixujeme na hladkou pastu.
2.
Na pánvi rozehřejeme olej a pastu krátce osmahneme, aby se uvolnily vůně (cca 3-4 minuty).
3.
Přidáme kuřecí vývar a kokosové mléko do pánve s pastou, přivedeme k varu.
4.
Přidáme kuřecí maso a vaříme asi 5 minut.
5.
Přidáme krevety a vaříme další 2-3 minuty, dokud nejsou růžové a propečené.
6.
Dochutíme rybí omáčkou, limetkovou šťávou a cukrem.
7.
Rýžové nudle připravíme podle návodu (většinou se spaří horkou vodou 3-5 minut).
8.
Nudle rozdělíme do misek, přelijeme polévkou s masem a krevetami.
9.
Polévku ozdobíme nasekaným koriandrem, jarní cibulkou, nasekanými arašídy a případně nakrájeným chilli.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
740.51 kcal |
Protein |
43.12 g |
|
Sacharidy
z toho cukr
|
55.70 g
9.97 g
|
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
37.68 g
23.45 g
|
Reklama
Reklama




