Laksa

Krémová a pikantní laksa je jedním z nejikoničtějších jídel jihovýchodní Asie. Kombinace kokosového mléka, aromatických bylinek, kuřecího masa a čerstvých krevet s rýžovými nudlemi vytvoří plné a nezapomenutelné chutě.

Ingredience (4 x porce)

Na laksa pastu

Na polévku

Postup přípravy

  1. Všechny ingredience na pastu (šalotky, česnek, chilli, zázvor, citronovou trávu, koření) rozmixujeme na hladkou pastu.
  2. Na pánvi rozehřejeme olej a pastu krátce osmahneme, aby se uvolnily vůně (cca 3-4 minuty).
  3. Přidáme kuřecí vývar a kokosové mléko do pánve s pastou, přivedeme k varu.
  4. Přidáme kuřecí maso a vaříme asi 5 minut.
  5. Přidáme krevety a vaříme další 2-3 minuty, dokud nejsou růžové a propečené.
  6. Dochutíme rybí omáčkou, limetkovou šťávou a cukrem.
  7. Rýžové nudle připravíme podle návodu (většinou se spaří horkou vodou 3-5 minut).
  8. Nudle rozdělíme do misek, přelijeme polévkou s masem a krevetami.
  9. Polévku ozdobíme nasekaným koriandrem, jarní cibulkou, nasekanými arašídy a případně nakrájeným chilli. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 740.51 kcal | Protein: 43.12 g | Sacharidy: 55.70 g | z toho cukr: 9.97 g | Tuk: 37.68 g | z toho nas. MK: 23.45 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4639-laksa