Krémová a pikantní laksa je jedním z nejikoničtějších jídel jihovýchodní Asie. Kombinace kokosového mléka, aromatických bylinek, kuřecího masa a čerstvých krevet s rýžovými nudlemi vytvoří plné a nezapomenutelné chutě.
Ingredience (4 x porce)
Na laksa pastu
Na polévku
Postup přípravy
Všechny ingredience na pastu (šalotky, česnek, chilli, zázvor, citronovou trávu, koření) rozmixujeme na hladkou pastu.
Na pánvi rozehřejeme olej a pastu krátce osmahneme, aby se uvolnily vůně (cca 3-4 minuty).
Přidáme kuřecí vývar a kokosové mléko do pánve s pastou, přivedeme k varu.
Přidáme kuřecí maso a vaříme asi 5 minut.
Přidáme krevety a vaříme další 2-3 minuty, dokud nejsou růžové a propečené.
Dochutíme rybí omáčkou, limetkovou šťávou a cukrem.
Rýžové nudle připravíme podle návodu (většinou se spaří horkou vodou 3-5 minut).
Nudle rozdělíme do misek, přelijeme polévkou s masem a krevetami.
Polévku ozdobíme nasekaným koriandrem, jarní cibulkou, nasekanými arašídy a případně nakrájeným chilli.
Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 740.51 kcal |
Protein: 43.12 g |
Sacharidy: 55.70 g |
z toho cukr: 9.97 g |
Tuk: 37.68 g |
z toho nas. MK: 23.45 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4639-laksa