Sladkokyselé pikantní soba nudle se zeleninou a vejci

Jste milovníkem nudlí na sto způsobů? Potom musíte ochutnat i soba nudle. Jedná se o speciální japonské nudle, které bývají vyrobené z pohanky. U nás se dají sehnat pouze ze směsi pšenice a pohanky, ale i tak mají originální nejen barvu (hnědou), ale i chuť. Je možné je jíst jak teplé, tak studené, třeba v salátech. Já si je oblíbila se zeleninou, vajíčkem, kuřecím masem, případně krevetkami, zalité sladkokyselou omáčkou.

Ingredience (3 x porce)

Koření

Postup přípravy

  1. Cibuli, pórek, mrkev a papriky nakrájíme na malé kousky, případně nudličky. Česnek nasekáme nadrobno.
  2. Nejprve vložíme na pánev cibuli a na oleji lehce orestujeme. Přidáme na minutku česnek a následně ostatní zeleninu. Posypeme kořením dle chuti (chilli nechávám až na konec) a restujeme.
  3. Do misky si připravíme omáčku tak, že smícháme 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce octa a 2 lžíce medu. Mícháme, dokud se med nerozpustí. Omáčkou poté zalijeme orestovanou zeleninu.
  4. Pokud máte rádi více omáčky, přidáme vodu a zahustíme trochou škrobu.
  5. Na jiné pánvi si orestujeme kuřecí maso (můžeme okořenit paprikou a solí), krevetky nebo vajíčka. Záleží, kterou ingredienci jste zvolili. Můžete je klidně nakombinovat.
  6. Nakonec do vroucí, mírně osolené vody vložíme soba nudle a za občasného míchání vaříme cca 3 minuty. Hotové potom scedíme.
  7. Servírujeme tak, že vložíme na talíř nejprve nudle, zalijeme omáčkou se zeleninou, poté na vše položíme kuřecí maso, krevetky nebo míchaná vajíčka a vše posypeme sezamovými semínky a chilli.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 677.61 kcal | Protein: 45.86 g | Sacharidy: 108.61 g | z toho cukr: 24.35 g | Tuk: 8.04 g | z toho nas. MK: 2.18 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1343-sladkokysele-pikantni-soba-nudle-se-zeleninou-a-vejci