Tipy a triky
Nevíte co se švestkami? Usušte je
Úroda se vám hromadí na zahradě a vy nevíte, co s ní? Vyrobte si domácí sušené ovoce! Sušičku nepotřebujete, stačí trouba.
Co je tofu a jak ho připravit? Vyzkoušejte naše skvělé recepty s tofu
Co je tofu a proč je aktuálně velmi oblíbené především u vegetariánů a veganů? Jaké druhy tofu můžeme v obchodech najít, jak si ho vyrobit doma, a především jak ho chutně, ale i esteticky upravit a vytvořit z něj výborné jídlo?
Souboj příloh. Porazí batáty běžné brambory?
Řízek s bramborovou kaší, vánoční kapr a bramborový salát, domácí bramborové knedlíky či křupavé bramborové placky. Česká kuchyně nemůže bez brambor být. Zkuste však část bramborových příloh nahradit těmi z batátů.
Zdravá svačina je stejně důležitá pro děti i dospělé
Chutná, zdravá a výživná svačina pomáhá lépe se soustředit a zahání chutě na sladkosti v pozdější době. Se svačinou se budete mnohem méně přejídat a sáhnete po méně tučných pokrmech ve večerních hodinách. Dětem pomáhá bojovat proti únavě a nervozitě.
Děravý sáček, co se hází do vroucí vody. Poznejte rýži
Rýže je s lidstvem už přes deset tisíc let a nasytí až čtvrtinu populace na planetě. Rýže je důležitá pro vysoký obsah sacharidů a v jídelníčku má nezastupitelné místo. Víte, jak rýži správně uvařit a skladovat?