Tipy a triky

Pečené kuře jako od šefkuchaře. Jaké je tajemství křupavé kůrčičky?

Pečené kuře jako od šefkuchaře. Jaké je tajemství křupavé kůrčičky?

Šup s kuřetem do pekáče, posypat grilovacím kořením, přiklopit a cvaknout teplotu na 180 °C. Proč se vám nedaří upéci šťavnaté kuře s křupavou kůrčičkou? Poradíme vám pár triků, díky kterým upečete dokonalou kuřecí pečínku.

Vyhazujete zbytky? Chyba! Proměňte je na hnojivo

Vyhazujete zbytky? Chyba! Proměňte je na hnojivo

Sáčky z čase, bramborové slupky, slupky z banánů nebo kávový lógr. Co mají společného? Jsou výborným hnojivem pro vaši zahrádku nebo pro pokojové rostliny. Zjistěte, jak vyrobit přírodní hnojivo šetrné k životnímu prostředí i k peněžence.

Jak správně rozmrazovat potraviny

Jak správně rozmrazovat potraviny

Zdá se to jako lehký úkol, vytáhnout potravinu z mrazáku a nechat ji v teple rozmrznout. Pozor však na nejčastější chyby, kterých se během rozmrazování potravin dopouštíte. Správné zásady rozmrazování dodržujte zejména u rozmrazování masa. Tam je riziko přemnožení mikroorganizmů nejvyšší.

Co upéct o víkendu? 4 jednoduché recepty na pečení s podmáslím

Co upéct o víkendu? 4 jednoduché recepty na pečení s podmáslím

Víkend bez sladkého upečeného koláče nebo buchty si žádná hospodyňka neumí představit. Provoněná kuchyň vanilkou či skořicí navodí pohodovou víkendovou atmosféru pro celou rodinu. Připravili jsme pro vás 4 recepty na pečení s podmáslím a ať už hledáte recepty na bábovku nebo buchtu s ovocem, máme je pro vás připravené.

Jak zamrazit houby krok za krokem

Jak zamrazit houby krok za krokem

Našli jste v lese spoustu krásných a hlavně jedlých hub a přemýšlíte, co s nimi? Houby můžete buď nasušit nebo zamrazit. U mrazení je však důležité držet se správného postupu. Jinak byste mohli při pozdější konzumaci vstřebat do těla spoustu nechtěných mykotoxinů, které škodí zdraví. Mykotoxiny se v houbách rozkládají ještě několik hodin poté, co dáte houby do mrazničky. Jak tedy úrodu bezpečně zamrazit?

Barbora Uhlová
13.9.2020