Tipy a triky

Co upéct o víkendu? 4 jednoduché recepty na pečení s podmáslím

Co upéct o víkendu? 4 jednoduché recepty na pečení s podmáslím

Víkend bez sladkého upečeného koláče nebo buchty si žádná hospodyňka neumí představit. Provoněná kuchyň vanilkou či skořicí navodí pohodovou víkendovou atmosféru pro celou rodinu. Připravili jsme pro vás 4 recepty na pečení s podmáslím a ať už hledáte recepty na bábovku nebo buchtu s ovocem, máme je pro vás připravené.

Jak zamrazit houby krok za krokem

Jak zamrazit houby krok za krokem

Našli jste v lese spoustu krásných a hlavně jedlých hub a přemýšlíte, co s nimi? Houby můžete buď nasušit nebo zamrazit. U mrazení je však důležité držet se správného postupu. Jinak byste mohli při pozdější konzumaci vstřebat do těla spoustu nechtěných mykotoxinů, které škodí zdraví. Mykotoxiny se v houbách rozkládají ještě několik hodin poté, co dáte houby do mrazničky. Jak tedy úrodu bezpečně zamrazit?

Barbora Uhlová
13.9.2020
Nevíte co se švestkami? Usušte je

Nevíte co se švestkami? Usušte je

Úroda se vám hromadí na zahradě a vy nevíte, co s ní? Vyrobte si domácí sušené ovoce! Sušičku nepotřebujete, stačí trouba.

Barbora Uhlová
28.8.2020
Co je tofu a jak ho připravit? Vyzkoušejte naše skvělé recepty s tofu

Co je tofu a jak ho připravit? Vyzkoušejte naše skvělé recepty s tofu

Co je tofu a proč je aktuálně velmi oblíbené především u vegetariánů a veganů? Jaké druhy tofu můžeme v obchodech najít, jak si ho vyrobit doma, a především jak ho chutně, ale i esteticky upravit a vytvořit z něj výborné jídlo?

Souboj příloh. Porazí batáty běžné brambory?

Souboj příloh. Porazí batáty běžné brambory?

Řízek s bramborovou kaší, vánoční kapr a bramborový salát, domácí bramborové knedlíky či křupavé bramborové placky. Česká kuchyně nemůže bez brambor být. Zkuste však část bramborových příloh nahradit těmi z batátů.