Klíčové slovo „pečení“

Jen se zakousnout: Upečte si chutné sušenky pro každou příležitost

Nezaberou příliš práce, přesto chutnají skvěle. Sušenky můžete vyrobit ve zdravé variantě nebo klidně trochu zhřešit. Výsledkem bude křupavá dobrota, která neudělá ostudu ke snídani, svačince i jako pohoštění pro hosty.

6.11.2023

Už zase nechce ven. Jak správně vybrat formu na pečení?

Bábovka, která nejde vyklopit, špatně nakynuté české buchty nebo chléb, který se při vytáhnutí z formy láme. Na vině nemusí být recept nebo pečící trouba. Někdy je to špatně zvolenou formou. Poradíme vám, jak vybrat formu na pečení i které materiály pečících forem vám přípravu usnadní.

Jak připravit zeleninu i pro zapřisáhlé odpůrce? Hoďte ji na plech!

Vydejte se na exkurz do světa pečené zeleniny. Během pečení získá úplně novou chuťovou dimenzi a často osloví i zapřisáhlé odpůrce zeleninových jídel. Její příprava je navíc až neuvěřitelně jednoduchá a rázem tak získáte zdravou, chutnou a křupavou přílohu.

21.6.2023

Vyměňte čokoládu za vysočinu. Připravte na oslavu slaný dort

Dětská oslava se neobejde bez krásně zdobeného sladkého dortu. Když ale přijde na oslavu dospělých, sladký dort není vždy tím, co by jim udělalo radost. Ke slovu se dostávají slané dorty v nejrůznějším zpracování. Poradíme vám základní postupy k vytvoření slaného dortu za studena i pečeného.

Jak na nejlepší pečené brambory, které se vždy povedou

Jejich kouzlo tkví v jednoduchosti a všestrannosti. Jsou vynikající přílohou, ale snadno z nich vytvoříte i samostatný chod, za který se nebudete muset stydět. Pečené brambory s krásně křupavou slupkou a nadýchaným měkkým vnitřkem jsou zkrátka nepřekonatelné. Prozradíme, jak je správně připravit.

13.12.2022