Klíčové slovo „pečení“

Jak na nejlepší pečené brambory, které se vždy povedou

Jejich kouzlo tkví v jednoduchosti a všestrannosti. Jsou vynikající přílohou, ale snadno z nich vytvoříte i samostatný chod, za který se nebudete muset stydět. Pečené brambory s krásně křupavou slupkou a nadýchaným měkkým vnitřkem jsou zkrátka nepřekonatelné. Prozradíme, jak je správně připravit.

13.12.2022

Zaplňte diář vánočním pečením. Prozradíme vám správný čas pečení oblíbených druhů cukroví

Vánoční pečení má svá pravidla. Některé druhy je třeba péct s předstihem, jiné vydrží jen pár dní. Harmonogram vánočních příprav je třeba dodržet i u výroby krémů. Prozradíme vám, jak naplánovat vánoční pečení.

Linecké těsto: Vánoční dárek pro vaše chuťové pohárky

Má krásnou nažloutlou barvu, chutná po másle a jemně voní vanilkou. Kolečka, hvězdičky či kytičky s charakteristickou dírou uprostřed a slepovaná rybízovou marmeládou patří k tomu nejoblíbenějšímu vánočnímu cukroví. Jak je připravit? A jaké další sladké dobroty můžeme z lineckého těsta vykouzlit?

25.11.2022

Retro ožívá. Upečte oblíbené dezerty z dob minulých, tradiční chuť si vás získá

Jsou vynikající, stále oblíbené a chutnají desítky let. Ačkoliv musí soutěžit s moderními dezerty, z pultů cukráren nezmizely. Oblíbené retro dezerty si můžete snadno připravit doma, chutnají stejně dobře, jako ve vašem dětství.

23.11.2022

Jsou krásné i chutné: Vyzkoušejte nejoblíbenější dortové polevy

Teprve až závěrečné ozdobení dortu mu propůjčí ten správný slavnostní vzhled. Prakticky žádný dort se proto neobejde bez potahovací hmoty nebo polevy. Tím získá nejenom vytříbenější chuťové vlastnosti, ale také mu to bude výtečně slušet.

2.11.2022