Klíčové slovo „pečení“
Retro ožívá. Upečte oblíbené dezerty z dob minulých, tradiční chuť si vás získá
Jsou vynikající, stále oblíbené a chutnají desítky let. Ačkoliv musí soutěžit s moderními dezerty, z pultů cukráren nezmizely. Oblíbené retro dezerty si můžete snadno připravit doma, chutnají stejně dobře, jako ve vašem dětství.
Jsou krásné i chutné: Vyzkoušejte nejoblíbenější dortové polevy
Teprve až závěrečné ozdobení dortu mu propůjčí ten správný slavnostní vzhled. Prakticky žádný dort se proto neobejde bez potahovací hmoty nebo polevy. Tím získá nejenom vytříbenější chuťové vlastnosti, ale také mu to bude výtečně slušet.
Pečení s jinou příchutí. Zkuste koláče naslano
Gruzínská, anglická a francouzská kuchyně jsou skvělou inspirací pro slané koláče. Až vás omrzí listové těsto se sýrem a kečupem, pusťte se do světových slaných koláčů a vyzkoušejte nejrůznější obměny.
Čím při vaření a pečení nahradit máslo? Známe levnější i zdravější alternativy
Tradiční česká rodinka a oblíbené pokrmy naší kuchyně. Kdybychom si představili týden s teplým obědem a teplou večeří, k tomu pár pečených dezertů, budeme na spotřebě několika kostek másla. K tomu je třeba přičíst i spotřebu sádla a oleje. Jak při vaření a pečení nahradit máslo? Jsou zdravější nebo levnější varianty?
Piškotové těsto, nadýchané, pružné a vláčné. Jak nad ním zvítězit?
Rolády, dezerty, laskonky, dorty. Všude tam potřebujete nadýchané piškotové těsto. Jestli jste nad ním ještě nezvítězili, přidáváte kypřící prášek nebo dokonce olej, zjistěte, jak na správné pečení piškotového těsta.