Klíčové slovo „pečení“
Jak připravit zeleninu i pro zapřisáhlé odpůrce? Hoďte ji na plech!
Vydejte se na exkurz do světa pečené zeleniny. Během pečení získá úplně novou chuťovou dimenzi a často osloví i zapřisáhlé odpůrce zeleninových jídel. Její příprava je navíc až neuvěřitelně jednoduchá a rázem tak získáte zdravou, chutnou a křupavou přílohu.
Vyměňte čokoládu za vysočinu. Připravte na oslavu slaný dort
Dětská oslava se neobejde bez krásně zdobeného sladkého dortu. Když ale přijde na oslavu dospělých, sladký dort není vždy tím, co by jim udělalo radost. Ke slovu se dostávají slané dorty v nejrůznějším zpracování. Poradíme vám základní postupy k vytvoření slaného dortu za studena i pečeného.
Jak na nejlepší pečené brambory, které se vždy povedou
Jejich kouzlo tkví v jednoduchosti a všestrannosti. Jsou vynikající přílohou, ale snadno z nich vytvoříte i samostatný chod, za který se nebudete muset stydět. Pečené brambory s krásně křupavou slupkou a nadýchaným měkkým vnitřkem jsou zkrátka nepřekonatelné. Prozradíme, jak je správně připravit.
Zaplňte diář vánočním pečením. Prozradíme vám správný čas pečení oblíbených druhů cukroví
Vánoční pečení má svá pravidla. Některé druhy je třeba péct s předstihem, jiné vydrží jen pár dní. Harmonogram vánočních příprav je třeba dodržet i u výroby krémů. Prozradíme vám, jak naplánovat vánoční pečení.
Linecké těsto: Vánoční dárek pro vaše chuťové pohárky
Má krásnou nažloutlou barvu, chutná po másle a jemně voní vanilkou. Kolečka, hvězdičky či kytičky s charakteristickou dírou uprostřed a slepovaná rybízovou marmeládou patří k tomu nejoblíbenějšímu vánočnímu cukroví. Jak je připravit? A jaké další sladké dobroty můžeme z lineckého těsta vykouzlit?