Klíčové slovo „pečení“

Zaplňte diář vánočním pečením. Prozradíme vám správný čas pečení oblíbených druhů cukroví

Vánoční pečení má svá pravidla. Některé druhy je třeba péct s předstihem, jiné vydrží jen pár dní. Harmonogram vánočních příprav je třeba dodržet i u výroby krémů. Prozradíme vám, jak naplánovat vánoční pečení.

Linecké těsto: Vánoční dárek pro vaše chuťové pohárky

Má krásnou nažloutlou barvu, chutná po másle a jemně voní vanilkou. Kolečka, hvězdičky či kytičky s charakteristickou dírou uprostřed a slepovaná rybízovou marmeládou patří k tomu nejoblíbenějšímu vánočnímu cukroví. Jak je připravit? A jaké další sladké dobroty můžeme z lineckého těsta vykouzlit?

25.11.2022

Retro ožívá. Upečte oblíbené dezerty z dob minulých, tradiční chuť si vás získá

Jsou vynikající, stále oblíbené a chutnají desítky let. Ačkoliv musí soutěžit s moderními dezerty, z pultů cukráren nezmizely. Oblíbené retro dezerty si můžete snadno připravit doma, chutnají stejně dobře, jako ve vašem dětství.

23.11.2022

Jsou krásné i chutné: Vyzkoušejte nejoblíbenější dortové polevy

Teprve až závěrečné ozdobení dortu mu propůjčí ten správný slavnostní vzhled. Prakticky žádný dort se proto neobejde bez potahovací hmoty nebo polevy. Tím získá nejenom vytříbenější chuťové vlastnosti, ale také mu to bude výtečně slušet.

2.11.2022

Pečení s jinou příchutí. Zkuste koláče naslano

Gruzínská, anglická a francouzská kuchyně jsou skvělou inspirací pro slané koláče. Až vás omrzí listové těsto se sýrem a kečupem, pusťte se do světových slaných koláčů a vyzkoušejte nejrůznější obměny.

17.10.2022