Květákový mozeček

  • Přidat foto

Květákový mozeček je rychlé jídlo, na kterém si pochutnáte. Většinou se podává s vařeným bramborem, avšak hodí se k němu třeba i kousek pečiva.

Nejste-li zrovna vegetarián, můžete přidat například šunku, která dodá jídlu další vrstvu chuti a více proteinů. Rovněž nic nezkazíte přidáním slaniny.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Květák rozeberte na růžičky a dejte vařit do osolené vody. Poté jej sceďte a rozmačkejte nahrubo mačkadlem na brambory nebo vidličkou.
2.
Na pánvi rozehřejte olej a nechte zesklovatět cibulku. Přidejte květák, osolte, opepřete a přidejte rozklepnutá vejce. Počkejte, až se srazí.
3.
Podávejte s vařeným bramborem.

Od: BunTom, 2.2.2018

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
5.0
hodnotit
Čas: 30 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: BunTom
Cena ingrediencí: 1 × porce = 16 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, česká, zelenina, vegetariánské, bezlepkové, bez laktózy

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
305.09 kcal
Protein
14.48 g
Sacharidy
z toho cukr
9.20 g
5.47 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
22.44 g
4.83 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.