Květákový mozeček

Květákový mozeček je rychlé jídlo, na kterém si pochutnáte. Většinou se podává s vařeným bramborem, avšak hodí se k němu třeba i kousek pečiva.

Nejste-li zrovna vegetarián, můžete přidat například šunku, která dodá jídlu další vrstvu chuti a více proteinů. Rovněž nic nezkazíte přidáním slaniny.

Ingredience

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Květák rozeberte na růžičky a dejte vařit do osolené vody. Poté jej sceďte a rozmačkejte nahrubo mačkadlem na brambory nebo vidličkou.
2.
Na pánvi rozehřejte olej a nechte zesklovatět cibulku. Přidejte květák, osolte, opepřete a přidejte rozklepnutá vejce. Počkejte, až se srazí.
3.
Podávejte s vařeným bramborem.

Od: BunTom, 2.2.2018

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
5.0
hodnotit
Doba přípravy: 30 min
Počet porcí: 2 porce
Autor: BunTom
Cena ingrediencí: 22 Kč za porci
Kategorie: hlavní chod, česká, zelenina, vegetariánské

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
293.69 kcal
Protein
12.66 g
Sacharidy
z toho cukr
13.24 g
9.07 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
21.12 g
3.19 g

Detailní rozpis podle ingrediencí