Květákový mozeček s bramborem

Recept na květákový mozeček známe asi všichni z dětství či školních jídelen. U dětí tento recept úspěchy neslaví, ale vegetariáni ho opět zařazují do svého jídelníčku, alespoň u nás doma. Příprava je rychlá a nenáročná.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve si připravte květák, očistěte ho a uvařte do měkka.
2.
Když se bude květák vařit, oloupejte brambory a dejte je vařit na mírný oheň.
3.
Jakmile je uvařený květák, nechte z něj odkapat vodu a do hrnce si připravte olej.
4.
Cibuli si nakrájejte na malé kousky, přidejte do hrnce a nechte opéct do zlatova.
5.
Květák si nakrájejte na menší kousky a jakmile je cibule do zlatova opečená, přidejte také do hrnce a osolte a opepřete dle chuti.
6.
Nechte minutku opékat a připravte si vejce a rozmíchejte je v hrnku.
7.
Nalijte je ke květáku a míchejte, dokud vejce nejsou hotová.
8.
Brambory by měly být uvařené téměř ve stejné chvíli, jako budete finišovat mozeček.
9.
Pak už stačí dát na talíř a podávat k obědu či k večeři. Dozdobit můžete pažitkou nebo rajčetem. Dobrou chuť.

Od: Marie, 12.1.2021

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
30 min vaření
45 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Marie
Cena ingrediencí: 1 × porce = 22 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, česká, vegetariánské, bezlepkové, bez laktózy
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
512.61 kcal
Protein
23.21 g
Sacharidy
z toho cukr
74.76 g
8.96 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
9.22 g
3.07 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama