Květákový mozeček

Květákový mozeček je rychlé jídlo, na kterém si pochutnáte. Většinou se podává s vařeným bramborem, avšak hodí se k němu třeba i kousek pečiva.

Nejste-li zrovna vegetarián, můžete přidat například šunku, která dodá jídlu další vrstvu chuti a více proteinů. Rovněž nic nezkazíte přidáním slaniny.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Květák rozeberte na růžičky a dejte vařit do osolené vody. Poté jej sceďte a rozmačkejte nahrubo mačkadlem na brambory nebo vidličkou.
  2. Na pánvi rozehřejte olej a nechte zesklovatět cibulku. Přidejte květák, osolte, opepřete a přidejte rozklepnutá vejce. Počkejte, až se srazí.
  3. Podávejte s vařeným bramborem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 305.09 kcal | Protein: 14.48 g | Sacharidy: 9.20 g | z toho cukr: 5.47 g | Tuk: 22.44 g | z toho nas. MK: 4.83 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/731-kvetakovy-mozecek