Kuře biryani

Biryani je základem indické kuchyně. Jedná se o tradiční pokrm z jednoho hrnce složený z rýže, masa a koření. V Indii se biryani velice často podává na oslavách a svatbách.

Jelikož se biryani připravuje v troubě, je důležité, aby rendlík nebo pánev, ve které jej budete připravovat mohl být umístěn do trouby.

Pokrm obsahuje pouze nezbytně nutné množství tuku (na orestování kuřecích prsou). Na jednu porci je to celkem necelých 5g.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve dejte předehřát troubu na 180°C.
2.
Do velké pánve (která může být umístěna do trouby) nebo rendlíku přidejte kokosový olej a osmahněte kuřecí prsa nakrájená na kousky.
3.
Přidejte prolisovaný česnek, kurkumu, chilli a pokrájenou cibuli a nechte zesklovatět.
4.
Přidejte kari, syrovou rýži, rozinky, hrášek a vývar. Přikryjte pokličkou a přiveďte k varu.
5.
Až se směs začne vařit, dejte pánev (i s pokličkou) do trouby a nechte péct asi 35 minut, dokud není vývar absorbován.

Od: BunTom, 16.11.2017

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 45 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: BunTom
Cena ingrediencí: 1 × porce = 46 Kč
Kategorie: hlavní chod, drůbeží maso, indická, z jednoho hrnce

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
543.24 kcal
Protein
53.22 g
Sacharidy
z toho cukr
70.96 g
14.14 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
5.17 g
0.81 g

Detailní rozpis podle ingrediencí