Kuře biryani

Biryani je základem indické kuchyně. Jedná se o tradiční pokrm z jednoho hrnce složený z rýže, masa a koření. V Indii se biryani velice často podává na oslavách a svatbách.

Jelikož se biryani připravuje v troubě, je důležité, aby rendlík nebo pánev, ve které jej budete připravovat mohl být umístěn do trouby.

Pokrm obsahuje pouze nezbytně nutné množství tuku (na orestování kuřecích prsou). Na jednu porci je to celkem necelých 5g.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Nejprve dejte předehřát troubu na 180°C.
  2. Do velké pánve (která může být umístěna do trouby) nebo rendlíku přidejte kokosový olej a osmahněte kuřecí prsa nakrájená na kousky.
  3. Přidejte prolisovaný česnek, kurkumu, chilli a pokrájenou cibuli a nechte zesklovatět.
  4. Přidejte kari, syrovou rýži, rozinky, hrášek a vývar. Přikryjte pokličkou a přiveďte k varu.
  5. Až se směs začne vařit, dejte pánev (i s pokličkou) do trouby a nechte péct asi 35 minut, dokud není vývar absorbován.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 493.52 kcal | Protein: 38.22 g | Sacharidy: 62.23 g | z toho cukr: 18.41 g | Tuk: 7.84 g | z toho nas. MK: 3.68 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/549-kure-biryani