Piškot s citronem, kokosem a pistáciovými oříšky
Tento piškot je vláčný a hutný, plný chuti kokosu a citronu. Pistácie mu dodají vynikající oříškový nádech a křupavost. Piškot můžete polít jakoukoliv polevou nebo ho použít i jako korpus dortu společně s lehkou šlehačkovou náplní a spoustou ovoce. Skvěle ladí s kyselejšími druhy bobulí nebo s lemon curd. Upečte ho k snídani nebo jako dezert po svátečním obědě, vaši strávníci budou nadšeni.
Reklama
Postup přípravy
1.
Troubu si předehřejte na 200 °C a připravte si formu. Použít můžete formu na biskupský chlebíček nebo dortovou formu. Vymažte ji máslem nebo vyložte pečícím papírem.
2.
V míse smíchejte máslo a krupicový cukr. V robotu nebo tyčovým mixérem s metlou vyšlehejte pěnu Bude to trvat cca 74 minuty. Pak postupně zašlehávejte jedno vejce po druhém. Šlehejte další alespoň 2 minuty. V další míse si prosijte mouku s práškem do pečiva, sodou a strouhaným kokosem a strouhanými pistáciemi.
3.
V další míse smíchejte kokosové mléko, citronovou kůru i šťávu a vanilku. Nakonec všechny tři směsi opatrně postupně smíchejte a nalijte do připravené formy. Dort pečte 60 minut. Proveďte kontrolu špejlí a případně pečte déle.
4.
Pokud nebudete připravovat dort, připravte si z citronové šťávy a moučkového cukru polevu, kterou nalijte na vychladlý piškot a posypte ho nasekanými pistáciemi.
5.
Tip: Místo citronové polevy potřete piškot jedním balením mascarpone vyšlehaným s cukrem a citronovou kůrou z jednoho bio citronu. Pak teprve posypte hojně nakrájenými pistáciemi.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
630.06 kcal |
Protein |
10.43 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
73.94 g
51.12 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
32.95 g
17.82 g
|
Reklama
Reklama