Italský piškot s citrónem a jahodami
Tento italský piškot s ricottou a citronem je lehký, nadýchaný a plný chuti. Poleva mu dodává pikantnost a vůni jahod. Je skvělý k snídani nebo jako dezert. Pokud budete piškot péci v dortové formě, budete mít skvělý korpus pro dort, který lze ozdobit jen šlehačkou a ovocem. Piškot je zcela variabilní.
Reklama
Postup přípravy
1.
Předehřejte si troubu na 200 °C a vymažte máslem a vysypte hrubou moukou pekáček. V míse si ušlehejte máslo s cukrem. Šlehejte dokud se hmota nespojí. Přidejte ricottu a šlehejte dokud nebude směs krásně nadýchaná a světlá.
2.
Poté přidávejte vejce, pěkně jedno po druhém. Jako další přidejte vanilku, citronovou kůru a šťávu. Důkladně vše promíchejte, aby se směs spojila.
3.
Do další mísy přesijte mouku s kypřícím práškem. Mouku pak opatrně zamíchejte do ricottové směsi a míchejte dokud se nespojí. Těsto nalijte do pekáčku a pečte asi 45-55 minut. Proveďte test špejlí.
4.
Po vychladnutí můžete aplikovat na dort polevu. Ve vodní lázni rozpusťte bílou čokoládu a kápněte do ní pár kapek červeného barviva. Intenzitu barvy regulujte množstvím barviva. Polevu rozetřete na piškot, podle velikosti i ze strany. Potom rozmixujte v mixéru s nástavcem na sekání ořechů, sušené jahody na prášek a tím polevu ještě mokrou posypte. Nakonec jahody posypte ještě krupicovým cukrem.
5.
Tip: Jahody lze samozřejmě vyměnit za jiný druh ovoce, třeba maliny. Důležité je, mít ovoce sušené mrazem, protože jedině z něj je možné umixovat prášek.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
523.94 kcal |
Protein |
9.56 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
59.58 g
43.15 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
27.81 g
16.98 g
|
Reklama
Reklama