Italské briošky s krémem

Briošky jsou jemné sladké pečivo, které můžete plnit, nebo péct na způsob loupáků a makovek. Níže uvedený recept je na briošky plněné krémem, který můžete vylepšit o cokoliv, co máte rádi. Můžete je udělat s citronovou příchutí, s vanilkou nebo kousky čokolády či sušeným ovocem.

Reklama

Ingredience

Těsto

Krém

Na potření

Množství na
  porce (ks)

Postup přípravy

1.
Začněte přípravou těsta. Nejprve si zadělejte na kvásek tak, že smícháte cukr, droždí a mléko a směs necháte v teple vzejít. Můžete si na to rozehřát troubu na cca 50 °C a nechat vzejít v troubě. Trvá to cca 20 minut.
2.
Poté ke kvásku přidejte vejce, olej, mouku a sůl. V robotu nebo ručně uhněťte sametově hladké těsto. V teple nechte kynout, až zdvojnásobí svůj objem.
3.
Mezitím si připravte krém. V hrnci si smíchejte kukuřičný škrob, žloutek, mléko a cukr a na mírném plamenu zahřívejte, dokud krém nezačne tuhnout. Nakonec do krému přidejte citronovou kůru a podle chuti i vnitřek vanilkového cukru. Krém pořádně promíchejte a nechte vychladnout.
4.
Těsto vyklopte na pracovní plochu a vyválejte z něj čtverec cca 50 x 50 cm. Na placku naneste do dvou třetin krém a rovnoměrně rozetřete. Dle vlastní chuti nechte krém čistý, nebo ho rovnoměrně posypte nasekanou čokoládou, mákem nebo ořechy. Pak těsto poskládejte tak, že třetinu bez krému přehnete přes část těsta s krémem, a z druhé strany přiklopte zbylou třetinu. Budete tak mít krém uvnitř a vznikne vám obdélník. Ten nakrájejte vertikálně na cca 9 stejných pruhů.
5.
Vyložte si plech pečícím papírem. Každý pruh několikrát otočte do twisteru a položte na plech. Každou briošku důkladně potřete žloutkem a zasypte moučkovým cukrem. Pečte na 180°C po dobu 25 minut.

Od: Jana Qara, 29.12.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 25 min příprava
25 min vaření
2 hod celkem
Množství: 9 × porce (ks)
Autor: Jana Qara
Cena ingrediencí: 1 × porce (ks) = 12 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce (ks)
Energetická hodnota
228.06 kcal
Protein
7.12 g
Sacharidy
z toho cukr
41.10 g
7.84 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
3.10 g
1.10 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama