Kremrole

Kremrole jsou sladkým dezertem s křehkým těstem a lahodnou náplní. Tento tradiční recept se připravuje z křehkého těsta, které je plněné krémem, a na závěr posypané moučkovým cukrem nebo ozdobené čokoládovou polevou. Skvělý dezert, který potěší každého milovníka sladkých pochoutek.

Reklama

Ingredience

Na náplň

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
V míse smícháme mouku, sůl, cukr a na kousky nakrájené studené máslo. Vše zpracujeme na jemné drobky, poté přidáme vejce, smetanu a ocet. Vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do fólie a necháme odpočinout v lednici alespoň 30 minut.
2.
Těsto vyválíme na plát a nakrájíme na pruhy široké asi 2-3 cm. Tyto pruhy omotáme kolem kremrolových formiček nebo ruliček.
3.
Připravené těsto pokládáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C po dobu přibližně 15-20 minut, dokud nejsou zlatavé.
4.
V mléce rozmícháme cukr a vanilkový pudinkový prášek. Přivedeme k varu a za stálého míchání uvaříme pudink. Necháme vychladnout. Mezitím vyšleháme máslo do krémové konzistence a postupně do něj vmícháme vychladlý pudink. Nakonec přidáme rum.
5.
Po upečení necháme kremrole vychladnout a pak je pomocí cukrářského sáčku naplníme připravenou náplní.
6.
Kremrole lehce posypeme moučkovým cukrem a podáváme. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 14.1.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 2 hod příprava
20 min vaření
2 hod 20 min celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 17 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
531.02 kcal
Protein
6.40 g
Sacharidy
z toho cukr
32.02 g
8.63 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
41.52 g
25.73 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama