Kremrole

-
- Přidat foto
-
Reklama
Kremrole jsou sladkým dezertem s křehkým těstem a lahodnou náplní. Tento tradiční recept se připravuje z křehkého těsta, které je plněné krémem, a na závěr posypané moučkovým cukrem nebo ozdobené čokoládovou polevou. Skvělý dezert, který potěší každého milovníka sladkých pochoutek.
Reklama
Ingredience
Na náplň
Postup přípravy
1.
V míse smícháme mouku, sůl, cukr a na kousky nakrájené studené máslo. Vše zpracujeme na jemné drobky, poté přidáme vejce, smetanu a ocet. Vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do fólie a necháme odpočinout v lednici alespoň 30 minut.
2.
Těsto vyválíme na plát a nakrájíme na pruhy široké asi 2-3 cm. Tyto pruhy omotáme kolem kremrolových formiček nebo ruliček.
3.
Připravené těsto pokládáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C po dobu přibližně 15-20 minut, dokud nejsou zlatavé.
4.
V mléce rozmícháme cukr a vanilkový pudinkový prášek. Přivedeme k varu a za stálého míchání uvaříme pudink. Necháme vychladnout. Mezitím vyšleháme máslo do krémové konzistence a postupně do něj vmícháme vychladlý pudink. Nakonec přidáme rum.
5.
Po upečení necháme kremrole vychladnout a pak je pomocí cukrářského sáčku naplníme připravenou náplní.
6.
Kremrole lehce posypeme moučkovým cukrem a podáváme. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
2 hod příprava 20 min vaření 2 hod 20 min celkem |
Množství: | 8 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 17 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
531.02 kcal |
Protein |
6.40 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
32.02 g
8.63 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
41.52 g
25.73 g
|
Reklama
Reklama