Špaldové celozrnné bulky

Zdravé a chutné bulky, které můžete připravit dětem na svačinku do školy a nebo udělat jen tak na večeři.

Reklama

Ingredience

Na potření bulek

Na posypání

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Těsto si uděláme v domácí pekárně. Do do formy si nalijeme vlažné mléko, přidáme olej a sůl.
2.
Přisypeme mouky a rozdrobíme droždí. Pekárnu zapneme na program těsto.
3.
Hotové těsto si dáme na pomoučený vál a rozdělíme na 8 dílů.
4.
Vytvarujeme bulky a necháme ještě chvíli kynout.
5.
V hrníčku si rozkvedláme vejce a bulky důkladně potřeme.
6.
V další misce si smícháme ingredience na posypání a potřenou bulku namočíme do semínek.
7.
Dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů zhruba 20 minut.

Od: Petuler, 23.8.2021

Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod 10 min příprava
20 min vaření
1 hod 30 min celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 6 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: přílohy, pečení, vegetariánské
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
300.20 kcal
Protein
9.90 g
Sacharidy
z toho cukr
47.84 g
2.52 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
7.34 g
1.33 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama