Špaldový celozrnný kynutý knedlík
Zdravější verze klasického kynutého knedlíku. Knedlík je nadýchaný a chutná skvěle. Při přípravě těsta jsem uvedla množství vody, které jsem použila, ale může se vám lišit podle druhu mouky tak můžete přidat nebo ubrat. Knedlík jsem vařila v páře v parním hrnci.
Reklama
Postup přípravy
1.
Do robotové mísy si vsypeme mouku.
2.
Přidáme sůl, cukr, rozdrobené droždí, nasekanou petrželku, olej a zalijeme vlažnou vodou.
3.
Těsto hněteme přibližně 10 minut. Těsto se nesmí lepit na vařečku.
4.
Těsto necháme 1 hodinu kynout na teplém místě, přikryté čistou utěrkou.
5.
Po vykynutí si na pomoučeném vále vytvarujeme 2 knedlíky a vložíme je do parního hrnce na 25 minut.
6.
Hotové knedlíky po vytažení ihned propíchneme vidličkou, aby se nám nesrazily.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
253.35 kcal |
Protein |
8.21 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
44.56 g
1.11 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
4.34 g
2.91 g
|
Reklama
Reklama