Špaldový celozrnný kynutý knedlík

Zdravější verze klasického kynutého knedlíku. Knedlík je nadýchaný a chutná skvěle. Při přípravě těsta jsem uvedla množství vody, které jsem použila, ale může se vám lišit podle druhu mouky tak můžete přidat nebo ubrat. Knedlík jsem vařila v páře v parním hrnci.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Do robotové mísy si vsypeme mouku.
2.
Přidáme sůl, cukr, rozdrobené droždí, nasekanou petrželku, olej a zalijeme vlažnou vodou.
3.
Těsto hněteme přibližně 10 minut. Těsto se nesmí lepit na vařečku.
4.
Těsto necháme 1 hodinu kynout na teplém místě, přikryté čistou utěrkou.
5.
Po vykynutí si na pomoučeném vále vytvarujeme 2 knedlíky a vložíme je do parního hrnce na 25 minut.
6.
Hotové knedlíky po vytažení ihned propíchneme vidličkou, aby se nám nesrazily.

Od: Petuler, 20.10.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod 10 min příprava
25 min vaření
1 hod 35 min celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 5 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
253.35 kcal
Protein
8.21 g
Sacharidy
z toho cukr
44.56 g
1.11 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
4.34 g
2.91 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama