Houskový knedlík
Tradiční houskový knedlík je skvělým doplňkem k různým pokrmům, jako je guláš, pečené maso, omáčky, špenát nebo dušené zelí.
Reklama
    
  Postup přípravy
1.
                    Do mísy od robotu nasypeme mouku a uprostřed uděláme důlek.
                2.
                    Do důlku dáme špetku cukru, rozdrobíme droždí a zalijeme vlažným mlékem. Necháme 5-10 minut odpočívat.
                3.
                    Přidáme vejce, sůl a zapneme hnětení.  Do uhněteného těsta vložíme na kostky nakrájený rohlík a lehce promícháme.
                4.
                    Těsto přikryjeme utěrkou a necháme 30 minut kynout.  Po vykynutí vytvarujeme na pomoučeném vále dva knedlíky, které ještě chvíli necháme odpočinout.
                5.
                    V hrnci přivedeme k varu lehce osolenou vodu a knedlíky do ní vložíme. Vaříme z každé strany 9 minut. Dohromady 18 minut.
                6.
                    Po uvaření knedlíky vytáhneme a ihned propíchneme vidličkou, aby se nám nesrazily.  Můžeme podávat.
                Reklama
    
  Reklama
    
  Reklama
    
  Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
    
  Nutriční hodnoty
| Množství | 1 × porce | 
| Energetická hodnota | 565.96 kcal | 
| Protein | 20.09 g | 
| Sacharidy z toho cukr | 91.08 g 3.92 g | 
| Tuk z toho nas. mastné kyseliny | 4.46 g 1.15 g | 
Reklama
    
  Reklama
    
  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Od:
                Od:  
 
 
 
 
 
 
 
 
 

