Karlovarský knedlík

Karlovarský knedlík je skvělou přílohou k pečenému masu a omáčkám.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Rohlíky nakrájíme na kostičky, dáme na plech a v troubě necháme mírně opéct. Zhruba při teplotě 160 stupňů asi 5 minut.
2.
Mléko, žloutky, sůl si ve vyšší nádobě vyšleháme mixérem. Postupně přidáme mouku a vytvoříme těstíčko.
3.
Těstíčko přilijeme k rohlíkům, přidáme muškátový oříšek, nasekanou petrželku a rukama spojíme v těsto.
4.
Z bílků si ušleháme sníh a zamícháme do těsta.
5.
Na potravinovou fólii si navršíme těsto, utvoříme knedlík a pevně zavineme fólii, aby se nám při vaření neotevřela. Knedlík je zabalený jako bombón.
6.
Vložíme do vroucí vody a podle velikosti vaříme 15-20 minut. V polovině vaření otočíme. Po uvaření knedlíky propícháme a můžeme podávat.

Od: Petuler, 21.3.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
25 min vaření
35 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 5 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
564.05 kcal
Protein
19.97 g
Sacharidy
z toho cukr
13.62 g
1.84 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
4.25 g
0.84 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama