Karlovarský knedlík

Karlovarský knedlík je skvělou přílohou k pečenému masu a omáčkám.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Rohlíky nakrájíme na kostičky, dáme na plech a v troubě necháme mírně opéct. Zhruba při teplotě 160 stupňů asi 5 minut.
  2. Mléko, žloutky, sůl si ve vyšší nádobě vyšleháme mixérem. Postupně přidáme mouku a vytvoříme těstíčko.
  3. Těstíčko přilijeme k rohlíkům, přidáme muškátový oříšek, nasekanou petrželku a rukama spojíme v těsto.
  4. Z bílků si ušleháme sníh a zamícháme do těsta.
  5. Na potravinovou fólii si navršíme těsto, utvoříme knedlík a pevně zavineme fólii, aby se nám při vaření neotevřela. Knedlík je zabalený jako bombón.
  6. Vložíme do vroucí vody a podle velikosti vaříme 15-20 minut. V polovině vaření otočíme. Po uvaření knedlíky propícháme a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 564.05 kcal | Protein: 19.97 g | Sacharidy: 13.62 g | z toho cukr: 1.84 g | Tuk: 4.25 g | z toho nas. MK: 0.84 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3409-karlovarsky-knedlik