Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík je skvělou přílohou k pečenému masu a omáčkám.
Ingredience (6 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Rohlíky nakrájíme na kostičky, dáme na plech a v troubě necháme mírně opéct. Zhruba při teplotě 160 stupňů asi 5 minut.
- Mléko, žloutky, sůl si ve vyšší nádobě vyšleháme mixérem. Postupně přidáme mouku a vytvoříme těstíčko.
- Těstíčko přilijeme k rohlíkům, přidáme muškátový oříšek, nasekanou petrželku a rukama spojíme v těsto.
- Z bílků si ušleháme sníh a zamícháme do těsta.
- Na potravinovou fólii si navršíme těsto, utvoříme knedlík a pevně zavineme fólii, aby se nám při vaření neotevřela. Knedlík je zabalený jako bombón.
- Vložíme do vroucí vody a podle velikosti vaříme 15-20 minut. V polovině vaření otočíme. Po uvaření knedlíky propícháme a můžeme podávat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 564.05 kcal |
Protein: 19.97 g |
Sacharidy: 13.62 g |
z toho cukr: 1.84 g |
Tuk: 4.25 g |
z toho nas. MK: 0.84 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3409-karlovarsky-knedlik