Špaldový celozrnný kynutý knedlík

Zdravější verze klasického kynutého knedlíku. Knedlík je nadýchaný a chutná skvěle. Při přípravě těsta jsem uvedla množství vody, které jsem použila, ale může se vám lišit podle druhu mouky tak můžete přidat nebo ubrat. Knedlík jsem vařila v páře v parním hrnci.

Ingredience (8 x porce)

Postup přípravy

  1. Do robotové mísy si vsypeme mouku.
  2. Přidáme sůl, cukr, rozdrobené droždí, nasekanou petrželku, olej a zalijeme vlažnou vodou.
  3. Těsto hněteme přibližně 10 minut. Těsto se nesmí lepit na vařečku.
  4. Těsto necháme 1 hodinu kynout na teplém místě, přikryté čistou utěrkou.
  5. Po vykynutí si na pomoučeném vále vytvarujeme 2 knedlíky a vložíme je do parního hrnce na 25 minut.
  6. Hotové knedlíky po vytažení ihned propíchneme vidličkou, aby se nám nesrazily.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 253.35 kcal | Protein: 8.21 g | Sacharidy: 44.56 g | z toho cukr: 1.11 g | Tuk: 4.34 g | z toho nas. MK: 2.91 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3635-spaldovy-celozrnny-kynuty-knedlik