Špaldové celozrnné bulky
Zdravé a chutné bulky, které můžete připravit dětem na svačinku do školy a nebo udělat jen tak na večeři.
Ingredience (8 x porce)
-
-
-
-
-
-
Na potření bulek
Na posypání
-
-
-
-
Postup přípravy
- Těsto si uděláme v domácí pekárně. Do do formy si nalijeme vlažné mléko, přidáme olej a sůl.
- Přisypeme mouky a rozdrobíme droždí. Pekárnu zapneme na program těsto.
- Hotové těsto si dáme na pomoučený vál a rozdělíme na 8 dílů.
- Vytvarujeme bulky a necháme ještě chvíli kynout.
- V hrníčku si rozkvedláme vejce a bulky důkladně potřeme.
- V další misce si smícháme ingredience na posypání a potřenou bulku namočíme do semínek.
- Dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů zhruba 20 minut.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 300.20 kcal |
Protein: 9.90 g |
Sacharidy: 47.84 g |
z toho cukr: 2.52 g |
Tuk: 7.34 g |
z toho nas. MK: 1.33 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3179-spaldove-celozrnne-bulky