Špaldové celozrnné bulky

Zdravé a chutné bulky, které můžete připravit dětem na svačinku do školy a nebo udělat jen tak na večeři.

Ingredience (8 x porce)

Na potření bulek

Na posypání

Postup přípravy

  1. Těsto si uděláme v domácí pekárně. Do do formy si nalijeme vlažné mléko, přidáme olej a sůl.
  2. Přisypeme mouky a rozdrobíme droždí. Pekárnu zapneme na program těsto.
  3. Hotové těsto si dáme na pomoučený vál a rozdělíme na 8 dílů.
  4. Vytvarujeme bulky a necháme ještě chvíli kynout.
  5. V hrníčku si rozkvedláme vejce a bulky důkladně potřeme.
  6. V další misce si smícháme ingredience na posypání a potřenou bulku namočíme do semínek.
  7. Dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů zhruba 20 minut.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 300.20 kcal | Protein: 9.90 g | Sacharidy: 47.84 g | z toho cukr: 2.52 g | Tuk: 7.34 g | z toho nas. MK: 1.33 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3179-spaldove-celozrnne-bulky