Švestkový jahelník

Máte rádi nákypy? Dnes mám pro vás zdravější verzi v podobě švestkového jahelníku. Nejen, že si pochutnáte, ale dodáte svému tělu i potřebný zdroj vitamínů a vlákninu. Jáhly totiž obsahují hořčík, draslík, fosfor, křemík, měď, železo, zinek, vitamin B1 a B2. Řadí se mezi potraviny s nízkým glykemickým indexem, vlastní spoustu vlákniny a jsou velmi vhodné pro redukční dietu. A kromě toho, jsou bezlepkové. Obsažený křemík, významný antioxidant, podporuje růst a zachování zdravých zubů, nehtů a vlasů. Díky železu, které jáhly mají dostatek, je vhodné doporučit konzumaci jáhel pacientům trpící anémií.

Reklama

Ingredience

    • nebo
Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Před samotným vařením, jáhly důkladně spaříme horkou vodou. Lepší chuti našeho sladkého pokrmu dosáhneme vařením jáhel v ovesném mléce a přidáním 5 polévkových lžic erythritolu nebo kokosového cukru. Můžeme zvolit i mléko kokosové, rýžové nebo mandlové.
2.
Jáhly vaříme cca 15 minut. Jakmile je hotovo, do pekáčku vymazaného máslem směs nalijeme a na vrch naskládáme vypeckované švestky. Pečeme na 160 ºC asi 30 – 45 minut. A je hotovo.

Od: Evánek, 12.9.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
45 min vaření
1 hod celkem
Množství: 12 × porce
Autor: Evánek
Cena ingrediencí: 1 × porce = 5 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
204.80 kcal
Protein
5.19 g
Sacharidy
z toho cukr
35.16 g
8.27 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
3.01 g
0.96 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama