Máte rádi nákypy? Dnes mám pro vás zdravější verzi v podobě švestkového jahelníku. Nejen, že si pochutnáte, ale dodáte svému tělu i potřebný zdroj vitamínů a vlákninu. Jáhly totiž obsahují hořčík, draslík, fosfor, křemík, měď, železo, zinek, vitamin B1 a B2. Řadí se mezi potraviny s nízkým glykemickým indexem, vlastní spoustu vlákniny a jsou velmi vhodné pro redukční dietu. A kromě toho, jsou bezlepkové. Obsažený křemík, významný antioxidant, podporuje růst a zachování zdravých zubů, nehtů a vlasů. Díky železu, které jáhly mají dostatek, je vhodné doporučit konzumaci jáhel pacientům trpící anémií.
Energ. hodnota: 204.80 kcal | Protein: 5.19 g | Sacharidy: 35.16 g | z toho cukr: 8.27 g | Tuk: 3.01 g | z toho nas. MK: 0.96 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2778-svestkovy-jahelnik