Jáhelník s čedarem a šunkou

Jáhly byly používány již ve staročeské kuchyni, v dnešní době spadají spíš do kategorie zdravá výživa. Tradičním pokrmem z jáhel je i jáhelník, tradičně připravovaný na sladko.

Tato obměna jáhelníku obsahuje šunku a čedar, který na povrchu vytvoří křupavou kůrku. Na přípravu budete potřebovat velkou pánev, která může být umístěna do trouby.

Ingredience

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Do hrnce dejte propláchnuté jáhly a vodu. Na jeden díl jáhel přibližně dva díly vody. Za občasného promíchání vařte pod pokličkou, dokud nebudou hotové (asi 20 minut).
2.
Předehřejte troubu na 220°C. Ve velké míse smíchejte vejce, mléko a kukuřičný škrob. Přidejte šunku, 3/4 množství sýra a vařené jáhly. Dobře promíchejte,
3.
Na větší pánvi (kterou můžete umístit do trouby) rozehřejte olej, přidejte připravenou směs, rozetřete po celé pánvi a přitlačte ke dnu. Nechte 3-4 minuty péct.
4.
Posypte zbylým sýrem a dejte do trouby péct na dalších 20 minut, dokud nezačne povrch hnědnout.
5.
Nakrájejte na měsíčky a podávejte.

Od: BunTom, 11.2.2018

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 40 min
Počet porcí: 4 porce
Autor: BunTom
Cena ingrediencí: 30 Kč za porci
Kategorie: snídaně

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
406.15 kcal
Protein
22.16 g
Sacharidy
z toho cukr
44.00 g
1.21 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
15.72 g
6.83 g

Detailní rozpis podle ingrediencí