Jáhelník s třešněmi

Jáhly jsou přirozeně bezlepkovou potravinou s vysokým obsahem minerálních látek jako draslík, hořčík, fosfor, měď, železo, zinek a proto je dobré je občas zařadit do svého jídelníčku. Můžete vyzkoušet jáhly na sladko.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Jáhly si nejdříve spaříme vařící vodou. Pokud by jsme to neudělali budou hořké. Vložíme je do síta a dvakrát přelijeme vařící vodou z konvice.
2.
Spařené jáhly vyklopíme do hrnce, přidáme špetku soli, zalijeme mlékem a vaříme dokud se nám neudělá hustá kaše. Zhruba 20 minut. Poté odstavíme z plotny.
3.
Do kaše dáme kousek másla, třtinový cukr a mícháme do vychladnutí.
4.
Po vychladnutí přidáme žloutky a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Ten vmícháme na konec.
5.
Já jsem pekla v malé remosce. Vymažeme si cokoliv v čem budeme péct, dáme polovinu kaše, navrstvíme třešně a druhou polovinu kaše nahoru.
6.
Pečeme do zlatova. Zhruba 30-40 minut.

Od: Petuler, 5.7.2021

Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
1 hod vaření
1 hod 10 min celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 8 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: dezert, snídaně, vegetariánské, bezlepkové
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
253.65 kcal
Protein
7.73 g
Sacharidy
z toho cukr
39.92 g
14.78 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
5.81 g
2.61 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama