Jáhly jsou přirozeně bezlepkovou potravinou s vysokým obsahem minerálních látek jako draslík, hořčík, fosfor, měď, železo, zinek a proto je dobré je občas zařadit do svého jídelníčku. Můžete vyzkoušet jáhly na sladko.
Ingredience (10 x porce)
Postup přípravy
Jáhly si nejdříve spaříme vařící vodou. Pokud by jsme to neudělali budou hořké. Vložíme je do síta a dvakrát přelijeme vařící vodou z konvice.
Spařené jáhly vyklopíme do hrnce, přidáme špetku soli, zalijeme mlékem a vaříme dokud se nám neudělá hustá kaše. Zhruba 20 minut. Poté odstavíme z plotny.
Do kaše dáme kousek másla, třtinový cukr a mícháme do vychladnutí.
Po vychladnutí přidáme žloutky a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Ten vmícháme na konec.
Já jsem pekla v malé remosce. Vymažeme si cokoliv v čem budeme péct, dáme polovinu kaše, navrstvíme třešně a druhou polovinu kaše nahoru.
Pečeme do zlatova. Zhruba 30-40 minut.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 253.65 kcal |
Protein: 7.73 g |
Sacharidy: 39.92 g |
z toho cukr: 14.78 g |
Tuk: 5.81 g |
z toho nas. MK: 2.61 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3127-jahelnik-s-tresnemi