Jáhelník s třešněmi

Jáhly jsou přirozeně bezlepkovou potravinou s vysokým obsahem minerálních látek jako draslík, hořčík, fosfor, měď, železo, zinek a proto je dobré je občas zařadit do svého jídelníčku. Můžete vyzkoušet jáhly na sladko.

Ingredience (10 x porce)

Postup přípravy

  1. Jáhly si nejdříve spaříme vařící vodou. Pokud by jsme to neudělali budou hořké. Vložíme je do síta a dvakrát přelijeme vařící vodou z konvice.
  2. Spařené jáhly vyklopíme do hrnce, přidáme špetku soli, zalijeme mlékem a vaříme dokud se nám neudělá hustá kaše. Zhruba 20 minut. Poté odstavíme z plotny.
  3. Do kaše dáme kousek másla, třtinový cukr a mícháme do vychladnutí.
  4. Po vychladnutí přidáme žloutky a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Ten vmícháme na konec.
  5. Já jsem pekla v malé remosce. Vymažeme si cokoliv v čem budeme péct, dáme polovinu kaše, navrstvíme třešně a druhou polovinu kaše nahoru.
  6. Pečeme do zlatova. Zhruba 30-40 minut.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 253.65 kcal | Protein: 7.73 g | Sacharidy: 39.92 g | z toho cukr: 14.78 g | Tuk: 5.81 g | z toho nas. MK: 2.61 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3127-jahelnik-s-tresnemi