Skořicový chlebík s třešněmi

  • Přidat foto

Jednoduše připravený dezert, do kterého můžete použít čerstvé i kompotované ovoce. Nejlépe chutná s třešněmi nebo višněmi. Dozdobit můžete polevou.

Ingredience

Vymazání formy

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Mouku smícháme s práškem do pečiva a skořicí. Máslo necháme úplně změknout. Formu na biskupský chlebíček vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.
2.
Vejce ušleháme s cukrem do pěny. Přidáme po kouskách máslo a zašleháme. Postupně zašleháme mléko.
3.
Nakonec vmícháme směs mouky. Prošleháme mixérem. Třešně vypeckujeme a vařechou zamícháme do těsta.
4.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 ° asi 50 minut. Pocukrujeme nebo ozdobíme polevou.

Od: Iva V, 31.7.2020

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
50 min vaření
1 hod 10 min celkem
Množství: 15 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 5 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: dezert, česká, ovoce, pečení, vegetariánské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
189.45 kcal
Protein
3.19 g
Sacharidy
z toho cukr
31.01 g
13.95 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
5.70 g
3.27 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.