Skořicový chlebík s třešněmi

Jednoduše připravený dezert, do kterého můžete použít čerstvé i kompotované ovoce. Nejlépe chutná s třešněmi nebo višněmi. Dozdobit můžete polevou.

Ingredience (15 x porce)

Vymazání formy

Postup přípravy

  1. Mouku smícháme s práškem do pečiva a skořicí. Máslo necháme úplně změknout. Formu na biskupský chlebíček vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.
  2. Vejce ušleháme s cukrem do pěny. Přidáme po kouskách máslo a zašleháme. Postupně zašleháme mléko.
  3. Nakonec vmícháme směs mouky. Prošleháme mixérem. Třešně vypeckujeme a vařechou zamícháme do těsta.
  4. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 ° asi 50 minut. Pocukrujeme nebo ozdobíme polevou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 189.45 kcal | Protein: 3.19 g | Sacharidy: 31.01 g | z toho cukr: 13.95 g | Tuk: 5.70 g | z toho nas. MK: 3.27 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2728-skoricovy-chlebik-s-tresnemi