Skořicový chlebík s třešněmi
Jednoduše připravený dezert, do kterého můžete použít čerstvé i kompotované ovoce. Nejlépe chutná s třešněmi nebo višněmi. Dozdobit můžete polevou.
Ingredience (15 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
Vymazání formy
-
-
Postup přípravy
- Mouku smícháme s práškem do pečiva a skořicí. Máslo necháme úplně změknout. Formu na biskupský chlebíček vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.
- Vejce ušleháme s cukrem do pěny. Přidáme po kouskách máslo a zašleháme. Postupně zašleháme mléko.
- Nakonec vmícháme směs mouky. Prošleháme mixérem. Třešně vypeckujeme a vařechou zamícháme do těsta.
- Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 ° asi 50 minut. Pocukrujeme nebo ozdobíme polevou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 189.45 kcal |
Protein: 3.19 g |
Sacharidy: 31.01 g |
z toho cukr: 13.95 g |
Tuk: 5.70 g |
z toho nas. MK: 3.27 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2728-skoricovy-chlebik-s-tresnemi