Slovenská čočková polévka

Slovenská čočková polévka se od naší klasické liší tím, že jsou v ní přidané brambory a mléko se smetanou. Polévka je přirozeně bezlepková což je její velká výhoda. Do polévky si každý sám přidává ocet podle chuti, takže servírujeme společně s octem.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Hrnek čočky si propláchneme a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou, přidáme zeleninové bujóny, bobkové listy, libeček a přivedeme k varu. Vaříme zhruba 15 minut.
2.
Po 15 minutách vaření přidáme na malé kostičky nakrájené brambory a vaříme dalších 15 minut. Dokud nám vše nezměkne.
3.
Po změknutí vlijeme mléko, smetanu, necháme projít varem a odstavíme z plotny.
4.
Na pánvi si opečeme na kostičky nakrájenou cibuli a špek a vložíme do polévky. Přidáme kysanou smetanu a podle chuti osolíme, případně dáme vegetu. Polévku už nevaříme.
5.
Polévku podáváme společně s octem. Každý sám si podle chutě ocet přidá do talíře. Nedoporučuji ho dávat do polévky během vaření, polévka by se mohla zdrcnout.

Od: Petuler, 26.7.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
30 min vaření
35 min celkem
Množství: 7 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 13 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
414.41 kcal
Protein
12.86 g
Sacharidy
z toho cukr
38.66 g
6.51 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
22.16 g
10.28 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama